ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проблеми с мускулите и мускулна дистрофия – лечение с алтернативни методи

Мускулите са прикрепени към костите чрез сухожилия, а структурата на тялото се поддържа от “свързващи тъкани”, или фасции, формиращи непрекъсната обвивка, която покрива мускулите и органите в цялото тяло.

Билки за мускули
Билки за мускули

Структурите, които формират човешката “рамка”, колективно са известни като нервно-мускулна система. Това е най-голямата система в тялото, използва най-много енергия и създава най-много отпадни продукти.

Изграждащите човешката “рамка” кости се срещат със ставите, които са свързани от лигаменти и се движат чрез мускули. Ставите се “смазват” от синовиална течност и от мембраните, които ги свързват. Хрущялите ги предпазват от външно въздействие. Мускулите са прикрепени към костите чрез сухожилия, а структурата на тялото се поддържа от “свързващи тъкани”, или фасции, формиращи непрекъсната обвивка, която покрива мускулите и органите в цялото тяло.

Артериите преминават през цялото тяло и чрез кръвта осигуряват храна за нервно-мускулната система. Отпадъчните продукти се изчистват през вените и лимфните канали (лимфната система е успоредна на кръвоносната). Всички дейности и функции се ръководят от нервите, свързващи ставите с гръбначния и главния мозък.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРКА?

Вътрешните системи на тялото служат на потребностите на рамката му, те. да го подхранват, поправят, поддържат и организират Когато всички системи работят заедно в хармония, автоматично адаптирайки се към непрекъснато променящите се потребности, тялото е здраво. Когато те се “повредят”, в тялото се настанява “лошо здраве”, или болест

Телесната рамка е системата в тялото, отговорна за най-голямата част болки, вдървеност и ограничена подвижност. Възможно е да има наранявания на костите, напрягане и спазми в мускулите, вдървеност и общо износване на ставите. Тя обикновено силно е повлияна от вътрешни болести и когато самата рамка стане дисфункционална, може да промени здравето на вътрешните органи и на цялата телесна система.

Болката в рамката на тялото може да се дължи на много причини. Органична патология като вторичен рак, рак на простатата, инфекции, гинекологични и бъбречни проблеми и тн. трябва първо да се елиминира, преди да се пристъпи към лечение.

Трябва да се подчертае, че макар описаните лечения да се занимават с представения проблем, алтернативната медицина не работи въз основа на някакви симптоматични “формули”. Зад представените симптоми неизменно се крият някакви фундаментални фактори, които трябва да бъдат адресирани, за да се подпомогне пълното възстановяване. Необходимо е да се търси професионален съвет за правилна диагноза и цялостно конституционално лечение, което винаги е индивидуално приспособено.

Мускулна дистрофия

Мускулна дистрофия
Мускулна дистрофия

Мускулната дистрофия (МД) е група от наследствени мускулни разстройства, характеризирана с прогресивна слабост и загуба на различни групи мускули. Има няколко типа, които засягат различни групи мускули и възникват на различна възраст. Трите основни типа са отбелязани по-долу.

ДЮШЕН

В този случай първите сигнали обикновено се появяват преди 3-годишна възраст и в повечето случаи мускулите изглеждат по-обемисти, отколкото е нормално. Обемът на действителната мускулна тъкан обаче не е увеличен и се наблюдава прогресивно отслабване. Това първоначално засяга мускулите на бедрата и краката, причинявайки характерна патешка походка. Слабостта кара детето да се вдига от легнало положение по типичен начин — чрез обръщане по корем и използване на ръцете. За съжаление нищо не може да спре напредването на болестта, която обикновено е фатална в юношеските години. Засяга момчетата, защото генът, който носи болестта, е свързан с мъжката Х-хромозома.

ЛИМБ ДЖИРДАЛ

Тази форма на мускулна дистрофия засяга мускулите на раменете, таза и горните крайници, има рецесивно унаследяване и засяга и двата пола. Обикновено причинява тежка инвалидност в рамките на 20 години от появата си.

ФАЦИО-СКАПУЛО-ХУМОРАЛЕН ТИП (ЛИЦЕ-ЛОПАТКА-РЪКА)

Този тип мускулна дистрофия засяга мускулите на лицето, горната част на гърба и на ръцете и се причинява от доминантен ген. Прогресира много бавно и не е задължително да съкращава продължителността на живота. Може да се появи на всяка възраст и да засегне няколко деца в едно семейство.

Лечение

Масаж. Релаксирането и масажът на цялото тяло стимулират мускулите.

Хидротерапия. Плуването и физическите упражнения във вода подобряват подвижността и увеличават силата без прекалено натоварване на самите мускули.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Остеопатия. Лечението цели подобряване на мускулно-скелетната функция.

Подход на Трагер. Лечението може да подобри общото здравословно състояние, да подпомогне Аз-образа на човека и да повиши подвижността му.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *